Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Zomerse gratins met geroosterde zoete paprika, verse kruiden, zilte kappertjes en een puntje Spaanse schapenkaas.

10 personen

10 minuten + 20-25 minuten

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bestrooi ze met wat gerookte paprikapoeder.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Verdeel de paprika over de tweede bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie.
Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de gratins in 20-25 minuten goudbruin en gaar, haal de paprika na 10 minuten uit de oven.
Snijd intussen de Manchego in puntjes en pluk de peterselie van de takjes.
Zet de gratins in een schaal. Verdeel de geroosterde paprika, puntjes Manchego, peterselie en de kappertjes over de gratins.
Besprenkel ze met extra vierge olijfolie.

Per persoon: 495 kcal, 10 g eiwit, 37 g vet waarvan 23 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,3 g zout

Tip: Geef de gratins een extra zomerse toets met een eetbare bloem.

aardappelgratin met room en kaas
Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig

Lees meer Gratis staalpakket