Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Zomer met lef! Wie durft?

De zomer is hét seizoen voor een frisse, nieuwe touch aan je menukaart. Het is tijd voor terrasjes, verrassende en frisse zomerse smaken en spannende smaakcombinaties! Dat wordt experimenteren!

Menig chef-kok experimenteert reeds met smaken. Vooral chocolade is een populair ingrediënt om ‘spannende’ combi’s mee te maken. Ook met zwarte peper wordt al lekker geëxperimenteerd, bijvoorbeeld in combinatie met aardbeien.

Maar hoe maak je het deze zomer nu echt verrassend? Hiermee bedoelen we dan ook écht verrassend! Dus anders en gedurfd. Smaken die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen, maar uiteindelijk een spannend & lekker recept opleveren. Experimenteer eens met niet- voor de hand liggende combinaties van zoet en zout zoals olijven in een zoet dessert.

Door de neutrale smaak is de aardappel hier ook uitstekend geschikt voor. Combineer bijvoorbeeld eens de geliefde zoete aardappel met frisse mango, ananas en kokos. Of probeer het eens met pindakaas. Ook friet met een saus van honing en mayonaise met abrikozenjam, kerriepoeder en gemberpoeder zorgt voor een verrassende smaakcombinatie.

Welke creatieve foodcombi bedenk jij? Wie durft?!