Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vegan aardappelsalade met venkel en vegan kip

Verras je gasten met een salade van vegan kip, zoeteaardappelblokjes en pittige waterkers!

10 personen

30 minuten + 15-18 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • ½ zak Aviko Sweet Potato Diced
  • 500 g venkel
  • 2-3 bosjes waterkers
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el grove mosterd
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 50 g verse kruiden (bijv. bladpeterselie, bieslook en dragon)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 kg vegan kipstukjes
  • bakplaat, staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in 15 à 18 minuten bruin en gaar in de oven. Laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn of laat ze op kamertemperatuur komen.
Schaaf of snij intussen de venkel in ragfijne reepjes. Verwijder de stugge steeltjes van de waterkers.
Pureer met de staafmixer de verse kruiden (zie tip), waaraan je het citroensap, de mosterd en de extra vierge olijfolie hebt toegevoegd. Breng de kruidenvinaigrette op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een pan. Bak de kipstukjes in 5-6 minuten goudbruin en krokant.
Meng de (iets) afgekoelde zoeteaardappelblokjes onder de venkel en de waterkers. Verdeel de salade over 10 borden.
Schep de warme kip op de salade en besprenkel met de kruidenvinaigrette.

Tip tegen verspilling: Zit er nog wat loof aan de venkelknollen? Gebruik het venkelgroen dan in de vinaigrette.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket