Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Zoete aardappel brownie met ijs

Een brownie gemaakt van zoete aardappelblokjes. Heerlijk geserveerd met karamelpopcorn. Hier gaan jouw gasten van smullen!

10 personen

30 minuten + 35-40 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 300 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 225 g pure chocolade, in blokjes
  • 225 g ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 325 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 12 bollen vanilleroomijs
  • 50 g karamelpopcorn
  • Olijfolie extra vierge
  • Keukenmachine of mixer, evt. Staafmixer met hakmolen
  • brownievorm (28x18 cm) bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Smelt op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter met de chocolade. Roer de chocoladeboter glad en neem de pan van het vuur.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel. Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en spatel het luchtig door het chocoladebeslag.
Maal de bevroren blokjes zoete aardappel in de keukenmachine (of in porties in de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree! Schep de zoete aardappel door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
Bak de brownie 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig aanvoelt. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Laat in de vorm afkoelen.
Snijd de brownie in 12 stukken. Leg ze op dessertborden en schep er een bol ijs bij. Bestrooi met de popcorn en schenk een straaltje olijfolie over het ijs.

Per persoon: 625 kcal, 6 g eiwit, 37 g vet waarvan 19 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 2 g vezels en 0,4 g zout

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket