Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Gratins met een romig winterbeleg van boerenkool, oude kaas en nootmuskaat.

10 personen

10 minuten + 20-25 minuten

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ┬░C. Zet de gratins op een bakplaat. Pers het water goed uit de ontdooide boerenkool.
Meng de boerenkool met de verse room. Rasp de knoflook en de kaas erboven en schep deze door de room.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verdeel de room over de gratins en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Per persoon: 530 kcal, 13 g eiwit, 40 g vet waarvan 28 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,4 g zout

Variatietip: Je kan de boerenkool ook vervangen door rodekool of zuurkool.

aardappelgratin met room en kaas
Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig

Lees meer Gratis staalpakket