Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Wilde eend met aardpeer pastinaak gratins

Eend, een veelgebruikt stukje vlees op het herfstmenu. Maak jouw gerecht af met mini gratins met de ‘vergeten groenten’ aardpeer en pastinaak. Groenten die vroeger veel voorkomend waren in de keuken, maar tegenwoordig veel minder.

10

30 minuten

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Frituur de salie mooi krokant en laat uitlekken op keukenpapier. 
Meng de pastinaak met olijfolie, peper en zout en rooster het goudbruin in de oven. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan. Laat de roomboter uitbruisen tot het iets begint te verkleuren. Bak de eendenborst om en om op middelhoog vuur goudbruin. Leg het vlees daarna op een bakplaat en gaar het in de oven tot het vlees rosé is. Laat het vlees 5 minuten rusten op en warme plaats voor je het aansnijdt.
Bereid de gratin volgens instructies op de verpakking en wok de spitskool. Breng het op smaak met kerrie, peper en zout. Trancheer het vlees en dresseer op ieder bord de gratin, gebakken spitskool, pastinaak en de eendenborst. Serveer met saliejus en krokante salie.

Tags
Gratin
Premium mini aardappelgratin aardpeer & pastinaak
Mini aardappelgratin aardpeer & pastinaak

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis staalpakket