Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Hè, hoezo zoete aardappel?

De zoete aardappel mag dan wel dé trend zijn, maar waar komt dit knolgewas eigenlijk vandaan, wat maakt het zo bijzonder en wat kun je er allemaal mee? Lees snel verder als je hier meer over wilt weten!

Lees meer

Gemak en toch een ambachtelijke uitstraling

Ben jij ook op zoek naar ambachtelijk, maar toch gemak? Wij beloven je dat onze premium gratins je veel werk uit handen nemen. Toch is de smaakbeleving er niet minder om. Aviko wil bewust de foodservice branche inspireren door producten aan te bieden die net iets extra's in zich hebben en zo zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Lees meer
Kerstversiering Restaurant

Een warm en groen welkom tijdens kerst

Tijdens Kerst draait alles om het samen zijn én om lekker eten. Niets is dan ook leuker om je gasten tijdens het kerstdiner een warm welkom te geven. Een manier om dit te doen is met groen. Groen doet het altijd goed, zo ook tijdens kerst. Hier alvast een paar tips

Lees meer

Subtiele herfsttwist op tafel

De overgang van de zomer naar de herfst betekent een verandering van het menu. Niet alleen de gerechten op de kaart gaan met het seizoen mee, een bijpassende aankleding van de tafel is minstens zo belangrijk. Hier is niet zoveel voor nodig, een kleine aanpassing is vaak al voldoende.

Lees meer
Gratins met geroosterde wintergroenten

Ga voor gratins

Als aardappelgarnituur zijn gratins heel geschikt bij wild. De Franse klassieker zorgt voor een verfijnde smaak bij het stoere wild. Zelf gratins maken is een tijdrovende klus. Er zijn geweldige, snelle alternatieven, in zes verschillende varianten

Lees meer

Gouden regels van het frituren

Onze ambachtelijke friet verdient een passend bakproces. Met de 10 gouden regels van het frituren word je expert in het bakken van de perfecte, ambachtelijke friet!

Lees meer
mise en place lijst maken

Een mise en place lijst maken

Om een goede mise en place lijst te kunnen maken voor zowel het restaurant als de keuken is het belangrijk om allereerst inzicht te hebben of te krijgen in alle taken en werkzaamheden die gedaan moeten worden voordat het restaurant open kan gaan. Op basis van de werkzaamheden ga je de mise en place lijst maken.

Lees meer