Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Wat zet jij deze herfst op jouw menu?

Koud is het nog zeker niet, maar het de zomer zit er toch echt op! Tijd om de menukaart van jouw restaurant aan te passen. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar waar ga jij voor? Je wilt je immers onderscheiden van andere restaurants. We geven je een opstapje voor de menukaart, zodat jouw gasten heerlijk kunnen genieten van herfstachtige gerechten!

Volg de natuur

De bladeren vallen van de bomen en de natuur kleurt weer geel, oranje, bruin en rood. Hoe leuk is het om je menukaart aan te passen aan ‘de kleuren van de natuur’? Wat dacht je zo van een heerlijke oranje pompoensoep? Of verwerk bruine champignons bij de verschillende gerechten, voeg een heerlijk stuk rundvlees toe aan je stoofpotjes of serveer kleine appeltaartjes in vanillesaus als dessert. Dat is toch pas heerlijk genieten? 

Herfstgroenten

Groente is een belangrijk onderdeel van de meeste gerechten in een restaurants. De herfsttijd leent zich uitstekend om bepaalde groenten toe te voegen aan gerechten. In trek zijn groenten als de zoete aardappel, kastanjes, pastinaak, paksoi of venkel. Met deze heerlijke groenten geef je jouwe gerechten een unieke en smaakvolle twist mee. Schotel je gasten ook unieke maaltijden voor!

Tussendoortjes en desserts

Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; de herfstperiode en stoofpeertjes. Je ziet ze in vele herfstgerechten. Als onderdeel van het hoofdgerecht bijvoorbeeld, of als karakteristiek dessert. Toch biedt de herfstperiode nog veel meer inspiratie voor tussendoortjes of desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgebakken peer-kaneel koeken bij de koffie? Of heerlijke roosjes van bladerdeeg in de herfst smaken appel en kaneel? Maar je kunt ook gaan voor pompoencupcakes voor op de kinderkaart! Of laat je eigen creatieve koksbrein het werk doen en combineer herfstsmaken met ijs, yoghurt of taart.

Comfort food

Wanneer de herfstzon door de gele, bruine en oranje herfstbladeren schittert, geeft dit een een heel speciaal gevoel. Hoe heerlijk zou het zijn om dat gevoel terug te vertalen naar jouw gerechten? Karakteriserend voor het gevoel is de combinatie van stevig en zacht, zoals het in de herfst ook met bakken uit de lucht kan komen, terwijl even later de zon begint te schijnen.  Zo doet een heerlijke malse entrecote in combinatie met luchtige aardappelpuree het bijzonder goed op de spijskaart, of ga voor een knolselderijpuree met lamsschenkel van het bot, maar hoe ga je het doen met vegetarische gerechten? Simpel! Verwen je gast met een heerlijk hartig taartje in combinatie met verfrissende crème fraiche. Onze aardappelproducten zijn eenvoudig toe te passen bij enorm veel gerechten. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over heerlijke gratins.