Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
couscous salade recept met geroosterde zoete aardappel

Serveer de couscoussalade lauwwarm of laat hem afkoelen en serveer daarna op kamertemperatuur.

10 personen

30 minuten + 15-18 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Sweet Potato Diced
  • 500 g volkorencouscous
  • 500 g tuinbonen (vers of uit de diepvries)
  • 500 g artisjokhart (uit blik), uitgelekt
  • 200 g sjalotten
  • 1 grote bos basilicum
  • 200 g (gerookte) amandelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • sap van 3 limoenen
  • 100 g kappertjes, uitgelekt
  • bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in 15 à 18 minuten bruin en gaar in de oven.
Strooi ondertussen de couscous in een schaal. Giet er 800 ml heet water op en laat de couscous 5 minuten wellen.
Kook de tuinbonen beetgaar in 4 minuten. Snijd de artisjokharten in tweeën. Snipper de sjalotten fijn. Hak de blaadjes basilicum fijn. Hak de amandelen grof. Giet de tuinbonen af en laat ze goed uitlekken.
Roer de couscous los met een vork. Rasp de knoflook boven de couscous. Voeg de olijfolie, het limoensap, de kappertjes en de basilicum toe en roer de couscous goed om.
Roer ook de zoeteaardappelblokjes, tuinbonen, artisjokharten en sjalot door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Verrijk de salade met blokjes vegan kaas.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket