Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Poutine: het typisch Canadese gerecht

Poutine is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Canada. Het wordt daar ook wel gezien als het nationale gerecht: friet bedekt met kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Inmiddels bestaan er vele variaties van dit Canadese comfort food. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het gerecht geboren op het platteland van Quebec. Maar aan wie we het gerecht precies te danken hebben, weet niemand.

Lees meer

Op tour met Wim Ballieu

Wim Ballieu opende in 2012 Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde gehaktballen en stoempjes maakt. Wim is te zien in menig kookprogramma op Belgische en Nederlandse televisie met o.a. de Streken van Wim. Hierin reist hij met een jeep door Nederland om Vlaamse gerechten te maken met een Nederlands product in de hoofdrol.

Lees meer

Delen = vermenigvuldigen!

Shared dining werkt omzet verhogend. De trend shared dining is er al een tijdje, maar maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden?

Lees meer

Tips voor een terras vol tevreden gasten!

Buiten eten is één van de grootste trends in de Belgische horeca. Is jouw terras al klaar voor de zomer? Vier het Seizoen geeft je enkele tips waarmee je dit seizoen meer uit je terras haalt!

Lees meer

Zoete aardappel is dé trend!

De vraag naar zoete aardappelen stijgt. In Duitsland en Engeland is deze veelzijdige knolgewas niet meer van de menukaart weg te denken. Ga jij ook zoete aardappelen op je menukaart zetten?

Lees meer

Gastvrijheid bij restaurant 't Anker

Op bezoek bij restaurant ’t Anker, waar eigenaresse Gepke Bechthold laat zien wat gastvrijheid voor hen betekent. Hoe gastvrij ben jij met jouw restaurant? Wil jij weten hoe goed jij scoort? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op een persoonlijke gastvrijheidscheck in jouw restaurant.

Lees meer

Online masterclass met Ruud

Wel eens gewerkt met Picanha? Ruud legt je in deze online masterclass uit hoe jij dit prachtig stuk vlees kan bereiden geserveerd met de Franse klassieker Gratin Dauphinois.

Lees meer

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Laat je inspireren

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Asperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Rond april vindt de nationale opening van het aspergeseizoen plaats. Dan kunnen we tot eind juni weer volop genieten van “het witte goud”. Veel Nederlanders houden van asperges. Voor jou een mooie..

Lees meer

Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Maar liefst 60% van de flexitariërs vindt de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants matig tot slecht. Dit bleek uit ons eerdere onderzoek hierover. Dit hoge percentage verraste ons en we besloten daarom de proef op de som te nemen. We hebben 200 menukaarten van verschillende restaurants naast elkaar gelegd om te beoordelen of die diversiteit werkelijk zo teleurstellend is.

Lees meer

Kidsproof met kerst

De meeste kinderen zijn slecht in stilzitten. Het – uitgebreide - kerstdiner is voor families dan ook vaak een uitdaging. Een paar tips voor een gezellige en vooral relaxte kerst aan tafel!

Lees meer