Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Tips voor een terras vol tevreden gasten!

Buiten eten is één van de grootste trends in de Belgische horeca. Is jouw terras al klaar voor de zomer? Vier het Seizoen geeft je enkele tips waarmee je dit seizoen meer uit je terras haalt!

Hou het simpel

Kies gerechten die weinig handelingen vergen voor de keuken. Snelheid is buiten nog belangrijker dan binnen. Bij het samenstellen van de menukaart neem je best in overweging of je de mise-en-place nog moet doen of dat je leverancier vooraf al wat werk kan verrichten! Een aantal gemakkelijke, maar toch verrassende mise-en-place-gerechten vind je hier

De mise-en-place voor de Kruidenquiche met yoghurt, tomaatjes en parmaham kan bijna volledig vooraf gebeuren. Je hoeft gewoon bij de bestelling alles nog eens op te warmen! 

Fingerfood verkoopt!

Wanneer je gasten op het terras iets komen drinken, willen ze daar graag iets (lichts) bij eten; fingerfood is hiervoor ideaal. Fingerfood hoeft niet ingewikkeld te zijn, voor de gast gaat het om de combinatie van drankje en hapje. 

De terrasgerechten van 2018

Oesters en rib fingers zijn volgens kenners dé trend van deze zomer. Maak ze zelf en toon je kunnen.

Zet een buitengrill of een mooie, grote bak ijs met oesters op het terras. Zien eten, doet eten! Toon daarom je specialiteiten op een extra terraskaart met de specialiteiten, bijvoorbeeld de Oerfriet 6 x dips

Comfort food smaakt goed!

Je scoort met zelfgemaakte en kwalitatieve ingrediënten. Denk maar aan huisgemaakte kroketten, ambachtelijke bitterballen, culinaire hamburgers en lekkere, smaakvolle frietjes, bijvoorbeeld Oerfriet. Bestel vandaag nog een GRATIS staalpakket van Aviko Oerfriet

Is je gerecht fotogeniek?

Ga voor eten met een WOWeffect. Het terras en bord moeten er geweldig uitzien. Zo mooi dat foto’s ervan gepost worden op de sociale media. Je zult verbaasd zijn hoe goed het werkt. 

Delen is vermenigvuldigen

Is het wat rustiger op het terras of wil je eens iets nieuws uitproberen? Laat je gasten proeven. Deel lekkere hapjes uit. Wedden dat je gasten langer blijven zitten en nog eens bijbestellen? Zo wordt delen vermenigvuldigen. Gasten voelen zich ook enorm vereerd als ze mogen meeproeven.

Gezelligheid kent geen tijd!

Zorg voor een gezellig terras. Proper, opgeruimd, uitnodigend en met comfortabele stoelen. Koop een paar mooie terrasverwarmers, zorg voor zachte kussens en leg her en der een dekentje. Gasten gaan sneller zitten, blijven langer en consumeren meer.

Heb jij nog andere leuke en interessante tips voor je collega’s? Deel ze dan op onze Facebookpagina

Tags
Terras Zomer