Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Tempura van aardappel en courgette met remouladesaus

De “24/7-snackbar” – bijna elke stad heeft er wel een. En het is vaak een gekende ontmoetingsplaats. 

10 Personen

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1,5kg rauwe courgette, in partjes gesneden
  • 1,5kg Spicy Jacket Wedges
  • olie om te bakken
  • 500g tempurabloem (tempurabeslag)
  • 30g limoenrasp (tempurabeslag)
  • 50ml limoensap (tempurabeslag)
  • zout, peper, pikant paprikapoeder en chilipoeder (tempurabeslag)
  • ongeveer 350 ml ijskoudbruiswater (tempurabeslag)

Voorbereiding 

1) Meng alle ingrediënten voor het tempurabeslag en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de vloeibare ingrediënten toe tot het beslag een dikke consistentie heeft. 
2) Doop de courgettepartjes en Spicy Jacket Wedges in het beslag zodat ze volledig bedekt zijn. 
3) Bak de partjes gedurende 3-3,5 minuten op 175 °C in de friteuse.
4) Dien de tempura van aardappel en courgette op met remouladesaus. 

Spicy Jacket Wedges
Spicy Jacket Wedges

Uit de lekkerste aardappelen gesneden partjes met schil. Met een knapperig korstje en heerlijk gekruid.

Lees meer Gratis staalpakket