Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Seizoensgroenten augustus

Seizoensgroenten augustus

Augustus, de tweede maand van de zomervakantie. Met mooi weer zitten de terrassen weer lekker vol met gasten die een drankje komen doen en die komen genieten van een heerlijke maaltijd. Kies voor frisse, lichte zomerse gerechten met seizoensgroenten. Mis je hiervoor wat inspiratie? Bekijk dan onze zomerrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avocadosalade met pancetta, bloemen en ricottacrostini? De eetbare bloemen geven deze maaltijdsalade een extra zomers tintje.

Natuurlijk zijn er nog veel meer seizoensgroenten die je kunt gebruiken in je gerechten. Vooral in de zomermaanden is de keuze aan seizoensgroenten reuze. Over het algemeen zijn de seizoensgroenten van augustus:

  • Aardappelen
  • Andijvie
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Bosui
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • Courgette
  • IJsbergsla
  • Knolselderij
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Lamsoren
  • Mais
  • Paksoi
  • Pastinaak
  • Peultjes
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Radicchio
  • Radijs
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Rucola
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Snijboon
  • Sperzieboon
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Ui
  • Veldsla
  • Venkelknol
  • Witte kool
  • Witlof
  • Wortelen
  • Zeekraal

Het seizoensfruit van augustus is:

  • Aardbeien
  • Appel
  • Kersen
  • Handpeer

Benieuwd naar de andere maanden? Bekijk hier de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, september, oktober, november en december.