Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Presentatie maakt het verschil

Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen, dat is Shared Dining. Sharing! Een bordje om te delen maakt de ervaring compleet. Ook de presentatie is belangrijk: of het eten lekker smaakt hangt namelijk af van verschillende factoren. 

Dat is wetenschappelijk bewezen! Of het eten lekker smaakt hangt af van verschillende factoren, zoals het servies, bestek, het tafellinnen enzovoort. Mooi gepresenteerd smaakt dus echt lekkerder. Dit concludeert het Duitse Max Planck Instituut. Dat komt omdat het hormoon ghreline in het bloed toeneemt en dat bevordert de eetlust. De hersenen verwerken de visuele stimuli en prikkelen onze eetlust.

Zo doen zij het...

Het jonge en zeer succesvolle restaurant RAUW in Amersfoort heeft te veel lekkers op de kaart om uit te kiezen. Om van alles wat te kunnen proeven, bieden ze een selectie van de voorgerechten aan op een plateau, om gezellig met elkaar te delen.

Shared Dining. Delen = vermenigvuldigen

Een bordje voor jezelf is fijn, maar van alles wat proeven is nog leuker. Bovendien heb je wat om over te praten met elkaar en zo wordt het vanzelf gezellig. Met zoveel lekkers op tafel eet je ook net even wat meer. Gemiddeld wordt er 35%* meer gegeten, dus heb je een tafeltje van 3 personen dan eten ze voor 4!

Het is vrij eenvoudig om Shared Dining te introduceren in jouw restaurant, zonder al te veel risico en bij succes eenvoudig uit te bouwen. Meer tips over Shared Dining en recepten die goed passen bij dit concept? Klik hier