Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Poutine is van oorsprong een Canadese lekkernij. Frieten met kaas, overgoten met saus en soms nog andere ingrediënten. Toch is er met dit gerecht zoveel meer mogelijk! Poutine, frieten met een topping, is een restaurantwaardig gerecht geworden. Wat dacht je van poutine pulled lamb met tzatziki, rode ajuin en tomaat?

10 personen

15 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kilogram Aviko Oerfriet 14mm
  • 1 kilogram pulled lamsvlees (lamsschouder)
  • 5 eetlepels barbecuesaus
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel dille, gehakt
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 rode ajuinen, gesneden
  • 5 tomaten, in reepjes

Bereiding

Tzatziki

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer grof. Bestrooi de komkommer met een afgestreken theelepel zout en laat dit in een vergiet 5 minuten uitlekken. Meng de komkommer, knoflook, dille en yoghurt en breng op smaak met peper.

Pulled lamb

Verwarm de pulled lamb en breng op smaak met barbecuesaus. Bak de Oerfrieten in circa 3,5 minuten op 170˚C goudbruin en krokant. Doe de Oerfriet in een schaal of bakje en verdeel hierover de pulled lamb, tzatziki, tomaat en rode ajuin. Werk af met wat zeezout en gehakte peterselie.

 

Tags
Poutine
Oerfriet
Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis staalpakket