Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Pasen: lekker brunchen met het hele gezin

De start van het aspergeseizoen valt in 2019 bijna tegelijk met Pasen. Twee momenten waar de professionele kok van ieder restaurant, brasserie of eetcafé zeker met haar menukaart op in moet spelen. In de lente van 2019 kun je twee vliegen in 1 klap slaan.

Pasen: familiefeest met brunch en diner

Pasen is de laatste jaren uitgegroeid tot een feestdag om gezellig met familie en / of vrienden door te brengen. Daar waar in het verleden Pasen vooral werd gebruikt om samen eieren te eten of in ieder geval uitgebreid te ontbijten, samen met het gezin. De laatste jaren heeft hier een verschuiving plaatsgevonden. Het ontbijt heeft plaatsgemaakt voor een uitgebreide brunch of high tea met niet langer alleen verse broodjes, verschillende soorten beleg en gezonde vers gemaakte vruchtensappen naast koffie en thee. Behalve goed belegde broodjes verschijnen ook steeds meer warme gerechten en hapjes op tafel. Een lichte gebonden soep, pulled pork en huisgemaakte frietjes zijn seizoensproducten die inmiddels hun plek verworven hebben op de paastafel. 

De start van het aspergeseizoen valt dit jaar bijna gelijk met Pasen, daar kun je als professionele kok perfect gebruik van maken. De paasbrunch kun je uitbreiden met verschillende aspergegerechten.  Pasen is hét perfecte moment om jouw gasten tijdens de brunch te verrassen met een groot aantal gerechten van jouw kaart. In plaats van volledige porties, serveer je kleinere gerechten, zodat je jouw visitekaartje af kan geven bij jouw gasten.

Maak het jezelf en de keukenbrigade gemakkelijk

Een uitgebreide brunch heeft als voordeel dat je de gerechten op jouw menukaart uitgebreid kan presenteren. Zo is er voor iedere gast wel wat wils. Echter er kleeft ook een nadeel aan, of vanuit de positieve kant bekeken een uitdaging voor jou en de keukenbrigade. Veel kleine gerechten betekent ook dat een goede voorbereiding essentieel is. Zorg er dus voor dat je een duidelijke mise en place lijst maakt en de taken goed verdeeld. Wil je wat werk uit handen laten nemen? Kies dan voor het gemak van verschillende lente producten van Aviko, die op ambachtelijke wijze bereid zijn. Probeer eens onze mini aardappelgratin met asperge en parmezaan of kies voor Aviko’s Pure & Rustic met schil of Oerfriet in plaats van de friet zelf te maken. Dit scheelt niet alleen voorbereidingstijd, maar je beperkt ook het risico op bederf. De lente producten van Aviko zijn tot wel 18 maanden houdbaar in de vriezer. Zo haal je er met Pasen alles uit wat erin zit, zowel voor jouw keuken als voor de gasten!

De asperge: het witte goud

Zodra de eerste asperges gestoken worden, zo rond 13 april, lijkt het alsof heel Nederland alleen nog maar asperges wil eten. Als professionele kok kun je hier makkelijk op inspelen. Zet tijdens het aspergeseizoen verschillende gerechten met dit lenteproduct op de kaart zoals  aspergesoep of de traditionele asperges met ei, ham en krieltjes. Wil je een keer wat anders serveren? Bekijk één van onze volgende recepten: