Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Paella recept met kip, chorizo en zoete aardappelen

Bereiding

10 personen

40 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1125 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 1 kg kipfilet, in stukjes
  • 750 g paellarijst
  • 8 el olijfolie
  • 2,5 ui, gesnipperd
  • 250 g chorizo (worst), in blokjes
  • 5 buisjes met saffraandraadjes (à 0,05 g)
  • 2,5 l warme kippenbouillon
  • 5 vleestomaten, in blokjes
  • 2,5 rode paprikapunten, in ringen
  • 250 g tuinerwten, extra fijn (diepvries)
  • 7,5 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2,5 citroen, in puntjes

Verhit de olijfolie in een paella- of sauteerpan. Fruit de ui gedurende 4 minuten met de chorizo. Laat de saffraan weken in de warme bouillon.

Bak de kipfilet 4 minuten mee met de ui en de chorizo. Schep er de rijst door en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep de tomaat door de rijst.

Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8-10 minuten zachtjes kokend opnemen.

Voeg de aardappelblokjes, de erwten en de rest van de bouillon toe en breng tot tegen het kookpunt. Leg de paprikaringen op de rijst en laat de paella nog 10 minuten zachtjes garen.

Breng de paella op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes citroen.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket