Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Online masterclass met Ruud

Wel eens gewerkt met Picanha? Ruud legt je in deze online masterclass uit hoe jij dit prachtig stuk vlees kan bereiden geserveerd met de Franse klassieker Gratin Dauphinois. Deze gratin zelf proberen? Vraag dan ons gratis staalpakket aan!

Gratin Dauphinois

De Gratin dauphinois is een ovenschotel uit de traditionele regionale Franse keuken op basis van aardappelen en crème fraîche. De oorsprong van het gerecht is de historische regio van de Dauphiné waarna deze Gratin ook is benoemd. Het maken van de Gratin vergt aardig wat tijd. Met de hoogwaardige kwaliteit van onze ingrediënten zijn onze gratins net als zelf gemaakt. Hierbij heb jij een goede basis voor je gerecht waarbij je alle mogelijkheid hebt je eigen signatuur aan te brengen. Benieuwd hoe jij deze gratin op efficiente wijze kan bereiden? Vraag dan het gratis staalpakket aan.

Picanha

De Picanha of staartstuk is een vrij onbekend juweeltje van het rund. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten stuk vlees. In feite is de picanha het bovenste deel van de achtervoet. Het is het verlengde van de platte bil, en bevindt zich net onder de staart. Het vlees is fijn van draad en redelijk mager. Aan één kant zit een mooie vetlaag. Het puntje van het staartstuk is het zachtst. Zeker als je hem bereidt op een kermische barbecue als de Green Egg krijg je een zeer mooi eindresultaat.

Ruud Jansen

Ruud Jansen was 20 jaar Chef de cuisine in verschillende restaurants, daarna was hij Director of Foodconcepts voor Nederlands grootste hotelketen ‘Golden Tulip’, waar hij de foodconcepten maakte voor alle hotels in Europa. Binnen deze functie bestudeerde hij culinaire concepten over de gehele wereld. Sinds november 2009 is hij zelfstandig ondernemer ‘on tour’. Als ‘Culinarist’ of topkok voor allerlei culinaire events, privé of zakelijk.