Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Laat je inspireren

Asperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Op 13 april 2017 vindt de nationale opening van het aspergeseizoen plaats. Dan kunnen we tot eind juni weer volop genieten van “het witte goud”. Veel mensen houden van asperges. Voor jou een mooie gelegenheid om je creativiteit hier op los te laten!

De consument eet gemiddeld een kilo asperges per jaar. De afgelopen 10 jaar is de gemiddelde consumptie van asperges per persoon per jaar toegenomen. Ruim tweederde van alle aspergeaankopen wordt gedaan in de supermarkt. Dus de asperge wordt veelvuldig in eigen keuken gebruikt. Restaurants serveren voornamelijk asperges op de klassieke manier met ham, ei en hollandaisesaus. Er is echter zoveel meer mogelijk. Verras je gasten daarom eens met een ander aspergegerecht. Een mooie kans om jouw menukaart onderscheidend te maken ten opzichte van jouw concurrent collega’s. 

Asperges in combinatie met aardappelen zijn een echte aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van asperges en gerookte zalm met minikrieltjes wilde knoflook. Meer inspirerende asperge gerechten vind je hieronder:
Lamsrack met rösti rondjes 
Mini gratin asperge op traditionele wijze
Asperges met steamfresh krieltjes

Wil je de producten zelf een keer proberen, vraag dan hier een staalpakket aan