Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Laat je inspireren

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Asperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Rond april vindt de nationale opening van het aspergeseizoen plaats. Dan kunnen we tot eind juni weer volop genieten van “het witte goud”. Veel Nederlanders houden van asperges. Voor jou een mooie gelegenheid om je creativiteit hier op los te laten! Met asperges kun je namelijk heerlijke gerechten maken. Aangezien je asperges op verschillende manieren kunt bereiden zijn de mogelijkheden eindeloos.  Wij hebben enkele heerlijke asperge recepten voor op je menukaart op een rijtje gezet.

Asperges combineren met aardappel

De Nederlandse consument eet gemiddeld een kilo asperges per jaar. De afgelopen 10 jaar is de gemiddelde consumptie van asperges per persoon per jaar toegenomen. Ruim tweederde van alle aspergeaankopen wordt gedaan in de supermarkt. Dus de asperge wordt veelvuldig in eigen keuken gebruikt. Restaurants serveren voornamelijk asperges op de klassieke manier met ham, ei en hollandaisesaus. Er is echter zoveel meer mogelijk. Verras je gasten daarom eens met een ander aspergegerecht. Een mooie kans om jouw menukaart onderscheidend te maken ten opzichte van jouw concurrent collega’s. Asperges in combinatie met aardappelen zijn een echte aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van asperges en gerookte zalm met onze minikrieltjes wilde knoflook.

Bereid asperges eens anders!

Wist je dat paarse asperges ook rauw gebruikt kunnen worden? Deze asperge is iets zoeter dan de groene en witte asperge en is erg lekker in een salade. Ook kun je asperges grillen in de grillpan of op de barbecue. Of wok de asperges en maak er een heerlijk wokgerecht van!  Daarnaast kun je asperges natuurlijk ook traditioneel koken of stomen. Zorg er wel voor dat je ze niet te lang kookt, dan gaat de heerlijke smaak verloren! 

Bekijk hieronder enkele van onze inspirerende asperge recepten. 

 

Tags
Lente Asperge