Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Mini kriel wilde knoflook met asperges en gerookte zalm

Geef een frisse twist aan je menukaart met dit lente recept. Verras je gasten met mini krieltjes wilde knoflook. De eenvoudige bereiding maakt het een gemakkelijk product en de mini krieltjes zijn te gebruiken in verschillende gerechten. Om je een idee te geven wat je allemaal kan doen met dit product doen wij alvast een suggestie: mini kriel wilde knoflook met asperges en gerookte zalm.

10 personen

45 minuten

Benodigheden
  • 1,5 kg mini kriel wilde knoflook
  • 100 milliliter room
  • 100 milliliter melk
  • 6 eieren
  • 75 gram verse asperges
  • 160 gram geraspte bergkaas
  • zout, peper en chili
  • 400 gram magere kwark
  • 300 gram crème fraîche
  • 600 gram gerookte zalm
  • 50 gram verse waterkers

Meng de mini aardappeltjes wilde knoflook met room, melk en eieren in een kom. Snijd de asperges in hapklare stukken. Voeg de helft van de kaas toe en breng het op smaak met zout.Doe het mengsel op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Stevig aandrukken en bestrooi met de rest van de kaas. Bak bij 185°C in de oven gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten.

Voor de dip meng je de magere kwark met crème fraiche en breng het sterk op smaak met zout, peper en chili. Snijd het gerecht in 10 stukken en versier elk met een beetje gerookte zalm, tuinkers en de dip.