Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Mini gratin-sandwiches met zalmfilet en courgette

Laat een frisse wind waaien door je menukaart met gratins. Gratins zijn te bereiden in de oven en je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. Wij doen alvast een suggestie: mini gratin-sandwiches met zalmfilet en courgette.

10 personen

30 minuten

Benodigheden

Snijd uit de courgette 4 lange plakken van 1 centimeter dikte (de rest wordt niet gebruikt) en halveer ze daarna in de breedte zodat er 8 plakken ontstaan.

Verdeel de zalm in 4 platte dunne plakken. Verdeel de mini gratins op een bakplaat en plaats ze circa 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi de zalmplakken met zout en peper. Bestrijk de courgette plakken aan beide zijden met de pesto en wentel ze door een mengsel van paneermeel met de Parmezaanse kaas.

Leg de zalmtranches met de courgette plakken naast de gratins op de bakplaat en plaats het voor circa 8 minuten terug in de hete oven. Stapel op verwarmde borden telkens 1 plak courgette met daarop 3 mini gratins, hierop opnieuw een plak courgette en afsluiten met een plak zalm.

Garneer de gratin-sandwiches met citroen, kruiden en wat druppels olie.

Premium mini aardappelgratin asperge en parmezaan
Mini aardappelgratin asperge en parmezaan

De combinatie van hoogwaardige ingrediƫnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis staalpakket