Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vissoep recept met zoete aardappelen

Bereiding

10 personen

1 uur

Wat heb je nodig?
  • 1250 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 20 gepelde, rauwe reuzengarnalen
  • 625 g zeeduivelfilet
  • 625 g rodepoonfilet
  • Olijfolie
  • 5 uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2,5 prei, in ringetjes
  • 2,5 venkelknol, in reepjes
  • Mespunt of 1 buisje saffraan (poeder of draadjes, zie tip)
  • 10 tomaten, in stukken
  • 2,5 blikjes tomatenpuree (70 g)
  • 2,5 el bloem
  • 175 ml pastis (anijsdrank)
  • 5 l visbouillon of -fond
  • 5 takjes tijm
  • 5 blaadjes laurier

Verhit de olijfolie in een kookpot. Fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de venkel en prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg een mespunt saffraanpoeder of een paar geweekte draadjes saffraan toe.
Roer de tomaten en tomatenpuree erdoor en zet een deksel op de pan. Stoof de groenten zachtjes gedurende 5 minuten.
Bestrooi de groenten met de bloem en bak gedurende 1 minuut mee. Schenk er de pastis bij. Voeg de bouillon met de tijm en laurier toe. Breng tot tegen het kookpunt en laat de soep nog 45 minuten op een laag vuur koken.
Controleer de visfilets op graatjes en snijd ze in blokjes.
Voeg na 30 minuten de zoete aardappelblokjes, de garnalen en de vis toe en verwarm de soep nog eens 15 minuten.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep ze uit in 4 kommen.

Varieertip: Saffraanpoeder kan onmiddellijk worden toegevoegd, de gedroogde meeldraadjes van de krokus moeten eerst even weken in een scheutje citroensap.

 

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket