Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

With love from Belgium

Het beste bier, kazen met karakter, chocolade waar niemand af kan blijven… en frieten waar iedereen met plezier voor terugkomt van congé. Al het goede komt uit België!  

Friet is pas friet als het vers is, in vet gebakken en de aardappel uit België komt. Je gasten zijn gek op puur, eerlijk, authentiek en ambacht! Alleen daarom al wil je niets liever dan je gasten heerlijke verse friet met een pure volle aardappelsmaak serveren. Dat zelf friet snijden het toppunt van ambacht is weet je, maar het kost ook tijd. En dat terwijl je op zoek bent naar manieren om je gerechten op een steeds efficiëntere manier te bereiden. 

Verse friet van Belgische bodem 

Verse friet, gemak en constante kwaliteit gaan vanaf nu heel goed samen! Want Aviko introduceert een nieuwe ultra verse friet. La Cuisine Belge Ultrafraîche is een unieke verse friet, niet voorgebakken alleen licht geblancheerd. Smaak, vitaminen en mineralen worden zo behouden en de friet is daardoor langer houdbaar. Daarnaast levert het je gemak, constante kwaliteit en meer marge op. Zo serveer je altijd mooie goudgele frites, met de uitstraling van zelf gesneden frieten.

With love from Belgium

La Cuisine Belge Ultrafraîche is een speciaal Belgisch product van Bintje (met uitzondering van de oogstwissel), afkomstig uit de Belgische klei en geproduceerd in België. Van Belgische grond naar Belgische mond. 

Bintje, de beste leerling uit de klas

Waar het Bintje vandaan komt? Het Bintje is een aardappelras dat uit Friesland afkomstig is en in 1905 door hoofdonderwijzer Kornelis Lieuwes de Vries werd gekweekt. Het ras kwam in 1910 voor het eerst in de handel. Hij heeft de aardappel genoemd naar de beste leerling uit zijn klas. Dat kind heette Bintje. Leuk om weten, toch?