Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Voor elk seizoen een andere gratin. In de lente mogen asperges, kwarteleitjes en een bosje kervel niet ontbreken! Vervang de hesp ook eens door gerookte zalm. Liever zonder vlees of vis? Neem dan een extra kwarteleitje.

10 personen

30 minuten + 20-25 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 20 Aviko Premium Gratins Cream & Cheese
  • 40 g mosterd
  • 200 g verse room
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 600 g geschilde witte asperges
  • 20 kwarteleitjes
  • 50 g roomboter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 10 sneetjes beenhouwershesp
  • 4 takjes kervel
  • Bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ┬░C. Plaats de gratins op de bakplaat. Meng de mosterd met de verse room, de geraspte kaas en peper naar smaak.
Schep de mosterdroom op de gratins.
Halveer dikke asperges eventueel eerst in de lengte, snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar.
Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Smelt intussen de boter in een pan. Bak de aspergestukjes 5 minuten zonder te kleuren.
Giet de wijn erbij en stoof de asperges in nog 10-12 minuten beetgaar. Pel en halveer intussen de kwarteleitjes.
Neem de gratins uit de oven. Verdeel er de hesp, de asperges, de eitjes en de kervel over.

Per persoon: 635 kcal, 22 g eiwit, 47 g vet waarvan 31 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,8 g zout

aardappelgratin met room en kaas
Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig

Lees meer Gratis staalpakket