Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Lente recepten en lentegerechten recepten

Ben jij, als professionele kok, op zoek naar inspiratie voor de lente? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt hier vele verschillende lente recepten en ingrediënten om je gasten een verrassend, seizoensgebonden lente menu te serveren.

De lente is de tijd voor een frisse wind door jouw menukaart

De dagen worden weer langer en het is wachten op de eerste dag dat jouw gasten kunnen genieten van de eerste zonnige dag op jouw terras. Tijd voor een frisse wind door de menukaart. De Vlaamse menukaart wordt beïnvloed door vele factoren, zoals buitenlandse culturen en veranderende eetgewoonten en wensen van de Vlaamse consument, ook dit seizoen. Eén van de meeste bekende gerechten dit seizoen zijn de asperges. Het ‘witte goud’ kun je op vele verschillende wijzen serveren. Traditioneel met ham, krieltjes en een eitje of met zalm geserveerd met een zachte romige saus. Je kan ook kiezen voor één van de vele variatiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld in een frisse salade. Zorg ook dit seizoen voor voldoende keus voor al jouw gasten. Combineer verschillende soorten vlees en vis met smaakvolle seizoensproducten voor de lente en je hebt een goede, uitgebalanceerde menukaart met voor ieder wat wils.

Vegetarische gerechten voor de lente

Om iedere gast optimaal te kunnen bedienen mogen vegetarische gerechten voor de lente niet ontbreken. Het aanbod vegetarische gerechten op de Vlaamse menukaarten is niet erg gevarieerd. Een quiche, een gevulde courgette of een gevulde paprika zijn veel voorkomende gerechten voor vegetariërs of flexitariërs. Soms ligt de kracht van een goed gerecht in zijn eenvoud. Bij de meeste hoofdgerechten worden verschillende seizoensgroenten voor de lente geserveerd. Deze groenten kun je goed gebruiken als basis voor een gewokte lenteschotel met een frisse saus. Met de toevoeging van frisse kruiden en bijvoorbeeld eetbare bloemen geef je het gerecht niet alleen het gevoel van de lente mee, maar je laat ook direct jouw eigen signature zien. Als bijgerecht kun je voor de vegetarische gasten bijvoorbeeld een gepofte aardappel of Oerfriet met een frisse mayonaise serveren.

Inspirerende lentegerechten

Om jou als chefkok te inspireren met gerechten voor de menukaart voor de lente hebben wij een aantal verrassende lente gerechten voor je op een rijtje gezet. Bekijk dus snel onze lente recepten en download de volledige bereidingswijze, inclusief ingrediëntenlijst, van onze recepten. Zo weet je zeker dat jij goed voorbereid de lente in gaat!