Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Zoete aardappelfriet wordt nog toffer geserveerd in een krokant bakje van een tortillawrap, met een beleg van frisse sla, romige guacamole en geraspte cheddarkaas en geraspte cheddarkaas.

10 personen

15 minuten + 8-10 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1,5 kg Aviko Sweet Potato Fries
  • 10 tarwetortilla’s (van 20 cm doorsnede)
  • 1 rode ajuin
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla
  • 300 g guacamole
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • Frituurolie
  • 10 ovenvaste kommen (van 15 cm doorsnede)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Druk de tortilla’s in de kommen. Bak de tortilla’s in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
Verhit de frituurolie tot 175 °C. Snijd de ajuin in heel dunne ringen.
Bak de zoete aardappelfriet in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant in de hete olie. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier.
Vul de tortillabakjes met de zoete aardappelfriet en verdeel er de ijsbergsla en de ajuinringen over.
Schep op elk een lepel guacamole en bestrooi met de kaas en (chili)peper naar smaak.

Per persoon: 575 kcal, 10 g eiwit, 33 g vet waarvan 7 g verzadigd, 56 g koolhydraten, 7 g vezels en 1,7 g zout

Serveertip: Lekker bij biefstuk en visgerechten, of als basis voor een vegetarisch gerecht met kikkererwten of ei.

Tip: Je kan ook groentetortilla’s gebruiken, er zijn bijvoorbeeld kleurrijke tortilla’s van biet en wortel.

Bewaartip: Je kan ook groentetortilla’s gebruiken, er zijn bijvoorbeeld kleurrijke tortilla’s van biet en wortel.

Sweet Potato Fries
Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis staalpakket