Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vegan curry recept Kikkererwten-peultjescurry met zoete aardappelfriet

De milde smaak van zoeteaardappelfrietjes combineert uitstekend met pittige Thaise curry. Controleer wel even het etiket van de currypasta: vaak is er garnalenpasta of vissaus aan toegevoegd.

10 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries
  • 300 g uien
  • 50 ml arachideolie
  • 250 g vegan Thaise rode currypasta
  • 600 g peultjes
  • 1 kg gepelde (cherry)tomaten (uit blik)
  • 600 ml kokosmelk
  • 750 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • handvol blaadjes munt
  • evt. zwart sesamzaad
  • olie om te frituren

Bereiding

Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Snipper de uien fijn. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de uien gedurende 2 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten mee.
Roer de peultjes erdoor en bak 2 minuten mee. Giet de kokosmelk en de inhoud van de blikken tomaat(jes) in de pan. Duw grote tomaten met een spatel in stukjes. Stoof de peultjes in nog 4 minuten beetgaar. Roer de kikkererwten door de peultjescurry en warm gedurende 3 minuten mee op.
Bak intussen de zoeteaardappelfrietjes in porties in 3 à 3,5 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met een beetje (zee)zout.
Schep de zoeteaardappelfrietjes op 10 borden. Doe de curry erbij en bestrooi het geheel met de cashewnoten, de muntblaadjes en eventueel wat sesamzaad.

Varieertip: Vervang de peultjes ook een keer door heerlijke roomwitte boterbonen. Stoof de bonen in 8-10 minuten gaar in de curry.

Sweet Potato Fries
Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis staalpakket