Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Een medium gebakken biefstukburger met een rijkelijke portie frieten. Serveer met een extra schaaltje pesto om te dippen.

10 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 3,5 kg Aviko Oerfriet
  • 1 kg biefstuk
  • 25 g kappertjes
  • 8 ansjovisfilets (uit blik)
  • 100 g zwarte olijven
  • 400 g pruimtomaten
  • 500 g mozzarella
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 4 el olijfolie
  • 100 g rucola
  • 200 g basilicumpesto
  • Grof zeezout
  • (Mini)basilicum
  • Frituurolie, keukenrobot

Bereiding

Maal in de keukenrobot de biefstuk met de kappertjes, de ansjovisfilets en de olijven fijn.
Voeg peper naar smaak toe. Vorm met vochtige handen 10 hamburgers van het gehakt.
Bewaar de hamburgers afgedekt in de koelkast.
Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Snijd de broodjes open.
Verhit de frituurolie tot 170 °C. Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant.
Bestrooi de friet naar smaak met zeezout .
Bestrijk intussen de hamburgers dun met de olijfolie en gril ze in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé, of bak ze in de olijfolie in een pan.
Houd de hamburgers warm in een warme oven of onder aluminiumfolie. Gril of bak de broodjes op het snijvlak goudbruin en krokant.
Beleg de onderste helften van de broodjes met de rucola. Leg er de hamburger op.
Schep op elke hamburger een lepel pesto en verdeel er de mozzarella en de tomaat over.
Bestrooi met peper en basilicum en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Leg elke hamburger op een plank of bord en serveer de frieten erbij.

Per persoon: 1260 kcal, 49 g eiwit, 69 g vet waarvan 20 g verzadigd, 105 g koolhydraten, 11 g vezels en 3,4 g zout

Tip: Maak geurig basilicumzout door grof zeezout met een paar blaadjes basilicum fijn te malen in de keukenrobot.

Tags
Vlees
Oerfriet
Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis staalpakket