Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Inspiratie voor winterse recepten voor de professionele keuken

De winterse menukaart kenmerkt zich voornamelijk door de wat zwaardere wintermaaltijden, zoals stamppotten, ovenschotels en stoofschotels. Toch kun je ook tijdens dit seizoen volop variatie aanbrengen op jouw winterse menukaart. Wij inspireren je graag met verrassende menu's.

Stoofpotje geserveerd met ambachtelijke frieten

Het stoofpotje is een typische wintermaaltijd die het eigenlijk altijd goed doet. Het gerecht bevat lekker veel kruiden en specerijen voor een volle smaak en is ook nog eens makkelijk voor te bereiden. Nadat je het stoofvlees hebt voorzien van peper, zout en een beetje bloem, braad je het even kort aan. Voeg voorgebakken uien, een beetje knoflook en tomatenpuree toe en blus het geheel af met bouillon en rode wijn of een bruin biertje. Het stoofpotje laat je nu lekker lang sudderen op een laag pitje. Om het gerecht jouw eigen signature te geven voeg je, ongeveer een half uur voordat het vlees klaar is, naar eigen inzicht (seizoens)groenten toe. Knolselderij, winterwortel en paprika zijn voorbeelden van deze groenten. Voor de binding en een extra smaak impuls voeg je tegelijk met de groenten nog wat ontbijtkoek toe.
Om het gerecht compleet te maken serveer je er heerlijke, krokant gebakken artisanale frieten bij. De zachte smaak van de aardappelen zorgt voor een goede balans in het gerecht.

Sfeervol en lekker

Heb je wel eens aan een winterse barbecue gedacht? In een sfeervolle omgeving kun je jouw gasten buiten ontvangen en de lekkerste gerechten serveren, direct vanaf de barbecue.

Heerlijke winterse recepten en gerechten

Dat het stoofpotje met ambachtelijke frieten eigenlijk niet mag ontbreken op het winterse menu is een gegeven. Naast dit recept met frieten hebben we nog een aantal winterse menu’s voor je op een rij gezet: