Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Houd het gezellig in de keuken

Het is de drukste tijd van het jaar voor jou en de keukenbrigade. Maar hoe houd je het gezellig? In dit artikel lees je 5 gouden tips om het gezellig te houden in de keuken!

De 5 gouden tips

1     Een goed begin is het halve werk
2     Opgeruimd in de keuken = opgeruimd in het hoofd
3     Maak er een feestje van…
4     Stop er een beetje liefde in
5     Social sharing is caring

Een goed begin is het halve werk

Zorg dat alles goed georganiseerd en voorbereid is. Planning zorgt voor overzicht en dat komt goed van pas op deze drukke dagen. Zorg dat er iedereen precies weet wat en wanneer hij/zij wat moet doen en bereid zoveel mogelijk zaken voor. Alles wat van te voren al gedaan kan zijn, zorgt voor rust!

2. Opgeruimd in de keuken = opgeruimd in het hoofd

Een opgeruimde keuken zorgt voor overzicht en voorkomt chaos in het hoofd. Het lijkt tijd te kosten om alles netjes te houden, maar uiteindelijk win je tijd. Je hoeft nooit te zoeken, alles staat op z’n plek en je hebt altijd een schoon en groot werkvlak.

Maak er een feestje van

Ook voor het team is het kerst, laat juist nu merken dat je ze waardeert. Koop voor iedereen een persoonlijk cadeautje en maak en schrijf er een mooie persoonlijke tekst bij. Leuk om op de borden te leggen voor aanvang van het personeelsdiner. Wedden dat iedereen er extra positief tegenaan gaat!

4. Stop er een beetje liefde in

Zorg dat er een hecht team staat, geef iedereen waardering en zorg ook dat ze dat bij elkaar doen. Af en toe een complimentje doet wonderen, al gaat het in het vuur van de strijd natuurlijk ook weleens mis. Belangrijk is dat je elkaar dan weer vindt en helpt als het even tegen zit in de keuken.

Social sharing is caring

Maak eens wat foto’s en filmpjes van het hele proces in de keuken en vooral van het team! Deel dat op social media. Je gasten zullen het waarderen maar je team in de keuken ook. Wedden dat ze het gaan delen met vrienden en familie. Zo is iedereen betrokken en zien ze de waardering die gasten vanzelf gaan geven als feedback. En uiteindelijk doe je het daarvoor!

Tags
Kerst Winter