Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Hertensukade recept met rösti bites

Wild toevoegen aan jouw herfstmenu is een must. Wat dacht je van een hertensukade met Rosti Bites en spruiten? De bereiding van de hertensukade vergt tijd, maar zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jouw gasten.

10 Personen

60 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Rösti Bites
  • 1 st Hertensukade
  • 800 gr Hertenbiefstuk, geportioneerd
  • 500 gr Spruiten
  • 1 blik Ganzenvet
  • 1 st Knoflook, bol
  • 500 gr Kastanjechampignons, partjes
  • 250 gr Beukenzwam
  • 2 st Rozemarijn
  • 2 st Tijm
  • 4 el Grove mosterd
  • Peper en zout
  • Roomboter
  • Optioneel: zelfgemaakte tijmjus

Bereidingswijze

Voorbereiding: 
Bestrooi de hertensukade met peper en zout. Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de hertensukade rondom bruin aan. Doe de sukade met rozemarijn en tijm in het ganzenvet en konfijt deze in circa 6 uur gaar. Neem de sukade uit het vet en laat het iets afkoelen zodat je het kunt plukken. Breng de geplukte sukade op smaak met grove mosterd, peper en zout en rol het in folie tot een strakke cilinder op. Bewaar de sukade in de koeling. 

Bereiding:  
Snijd plakjes van de sukade en bak deze, samen met de herten-biefstuk in roomboter krokant aan. Blancheer de spruiten beetgaar, bak de kastanjechampignons en beukenzwammen en breng deze op smaak met peper en zout. Bereid de Rösti Bites volgens de instructies op de verpakking. Breng ook de spruiten op smaak met roomboter, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de kastanjechampignons en beukenzwammen, spruitjes en Rösti Bites op het bord en leg hier als laatste de sukade en biefstuk op. Serveer het gerecht met een wildjus.

 

Tags
Wild
Rösti bites
Rösti bites

Klein en knapperig! De hash brown bites worden voorgekookt in vet, ingevroren en verpakt in zakken.

Lees meer Gratis staalpakket