Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Serveer de gratins voor alle gasten eens samen op een plank

10 personen

20 minuten + 20-25 minuten oven

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ┬░C. Zet de gratins op een bakplaat.
Kuis het roodlof en de paddenstoelen en snijd in stukjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge pan goudbruin.
Schud de geroosterde noten op een bord.
Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de boter in een pan.
Schep het roodlof en de paddenstoelen erdoor en smoor in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het roodlof en de paddenstoelen over de gratins.
Besprenkel met de hazelnotenolie en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de tijm.

Per persoon: Per persoon: 505 kcal, 9 g eiwit, 39 g vet waarvan 23 g verzadigd, 27 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,0 g zout

Tip: Je kan ook walnoten en walnotenolie gebruiken.

aardappelgratin met room en kaas
Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig

Lees meer Gratis staalpakket