Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Herfst recepten en herfstgerechten recepten

Ben jij, als professionele kok, op zoek naar inspiratie voor de herfst? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt hier vele verschillende herfst recepten en ingrediënten om je gasten een verrassend, seizoensgebonden herfst menu te serveren.

Van frisse salades naar volle, rijke gerechten

Daar waar de zomer zich culinair gezien, kenmerkt door frisse salades en lichte gerechten, staat het herfstmenu bekend om de volle, meer rijke gerechten. Goed gevulde soepen, heerlijke stoofpotten met veel groenten en rijk vlees met krachtige volle sauzen zijn typische gerechten voor de menukaart voor de herfst. Zorg dat je ook dit seizoen voldoende keus biedt aan al jouw gasten. Combineer verschillende soorten vlees en vis met smaakvolle seizoensproducten voor de herfst en je hebt een goede, uitgebalanceerde menukaart met voor ieder wat wils.

Herfst is paddenstoelentijd!

De Vlaamse menukaart wordt beïnvloed door vele factoren, zoals buitenlandse culturen en veranderende eetgewoonten en wensen van de Vlaamse consument, ook dit seizoen. Zo rond eind september, begin oktober, als de dagen wat korter worden en het weer wisselvalliger breekt de tijd aan om paddenstoelen op te nemen op jouw menu. In de herfst is deze gezonde groente in overvloed verkrijgbaar, vele soorten en groottes kun je op verschillende manieren bereiden. Paddenstoelen zijn dan ook bij uitstek dé groente om tijdens de herfst te serveren als bijgerecht of als voorgerecht.

Inspirerende herfst gerechten

Om jou als chefkok te inspireren met gerechten voor de menukaart voor de herfst hebben wij een aantal verrassende gerechten voor je op een rijtje gezet. Bekijk dus snel onze herfstrecepten en download de volledige bereidingswijze, inclusief ingrediëntenlijst, van onze recepten. Zo weet je zeker dat jij goed voorbereid de herfst in gaat!