Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Hè, hoezo zoete aardappel?

De zoete aardappel is een knolgewas met een oranje-achtige kleur en is dé nieuwkomer binnen het assortiment aardappelproducten. Een trend waar geen enkele chefkok meer om heen kan. Een trend die zorgt voor de nodige variatie bij verschillende gerechten. Wij vertellen je graag meer over dit aardappelproduct: waar komt hij vandaan, wat maakt dit knolgewas zo bijzonder en hoe kun je hem serveren?

De oorsprong van de zoete aardappel

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De naam doet vermoeden dat dit knolgewas een zoete variant van de aardappel is. Echter, dit is niet het geval. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie: een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels. Naast de smaak is ook de kleur van de aardappel verschillend. De zoete aardappel heeft een diepe oranje kleur in plaats van de traditionele gele kleur zoals we gewend zijn van de aardappel. Zoete aardappelen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen, zoals zink, calcium en kalium, tot wel een dubbele hoeveelheid van de traditionele aardappel.

De mogelijkheden van de zoete aardappel

Aviko's Sweet Potato Fries kun je natuurlijk als bijgerecht serveren. Maar dat niet alleen. Door de bijzondere smaak is de zoete aardappel ook zeer geschikt om te gebruiken als basis voor een heerlijk hoofdgerecht. Dit gewas wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de Surinaamse keuken. Door de zoetige smaak worden pittige gerechten wat meer in balans gebracht. Heb je er wel eens aan gedacht om ze te serveren bij een lekker gekruide visfilet of een pittige hazenrugfilet van de grill? Perfecte gerechten om Sweet Potatoes bij te serveren.

Ook kun je de Sweet Potato Fries samen met een huisgemaakte dip serveren bij de borrel of als één van de gerechten op een tapas-plankje. 

Zoete friet ook een keer proberen?

Heb jij al eens Sweet Potato Fries van Aviko geprobeerd? Dan is dit nù je kans. Klik op onderstaande banner en vraag vandaag nog een Staalpakket Zoete Friet aan!

Zoete aardappel recepten

We hebben een aantal lekkere recepten met zoete aardappel samengesteld, die gegarandeerd bij jouw gasten in de smaak zullen vallen: