Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Gouden frituur regels voor La Cuisine Belge Ultrafraîche

Je wilt je gasten heerlijke verse friet serveren, maar hoe zorg je ervoor dat de pure volle aardappelsmaak het beste tot zijn recht komt? 

  1. Eerst voorbakken: bak de friet voor op 135°c in circa 4,5 minuut
  2. Laat het product minstens 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen
  3. Bak de friet af bij 165°c in circa 3 minuten
  4. Frituur gezond met vloeibaar frituurvet, plantenolie is beter dan dierlijk vet
  5. Frituur niet teveel tegelijk 500 gr/10l
  6. Schud de friet tijdens het frituren
  7. Laat de friet niet boven de frituurpan hangen
  8. Verwijder na elke frituurbeurt de kruimels
  9. Ververs tijdig het frituurvet
  10. Bewaar de friet zorgvuldig, aangebroken is de friet nog 1 dag houdbaar bij 4°c