Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Glutenvrije gerechten met aardappel

Zit er in dit ene product wel of geen gluten? Mag mijn gast daardoor dit gerecht juist wel of juist niet? Het blijft lastig. Als chefkok moet je goed weten welke producten je in de keuken gebruikt, zodat je ook de gasten met bijvoorbeeld een glutenintolerantie goed kan bedienen.

Onze aardappelproducten

Vaak wordt er gedacht dat aardappels gluten bevatten. Niets is echter minder waar. Aardappelen zijn van nature glutenvrij. Dat betekent echter niet dat je er als chefkok zomaar vanuit kunt gaan dat alle aardappelproducten glutenvrij zijn. Let hier dus goed op als je aan de ingrediënten inkoopt. Om het jou als chefkok makkelijker te maken, zijn bijna al onze aardappelgratins en ambachtelijke frieten glutenvrij. Zo kun je zorgeloos de Premium aardappelgratin met broccoli aan jouw gasten serveren. Wil je liever ambachtelijke friet serveren bij het gerecht? Alle ambachtelijke frieten van Aviko zijn glutenvrij. Het enige waar je je nog zorgen over hoeft te maken zijn de andere ingrediënten van je gerechten.

Glutenvrije gerechten met aardappel

Onze aardappelproducten zijn goed te combineren met glutenvrije producten. Wat dacht je van onderstaande recepten?