Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Ga goed voorbereid de zomer in

Rond deze tijd van het jaar komen de eerste terrasjes weer vol te zitten. De zon begint iets te schijnen en terrasmedewerkers staan nu en dan nog eens te rillen in hun T-shirtjes terwijl ze de bestellingen opnemen. De gasten zijn echter wel overtuigd van het terrasweer: de zon schijnt namelijk! In winterjassen worden heerlijke drankjes en hapjes besteld. Maar voordat je het doorhebt is het echt zomer en zit je terras de gehele dag vol met genietende klanten. De hoogste tijd om je terras en restaurant voor te bereiden op de lange relaxte zomeravonden die gaan komen.

Zomerse gerechten op jouw menukaart

Verschillende gerechtjes om te delen, dat blijft de trend, ook deze zomer. Bij de zomer hoort natuurlijk een zomerkaart. Naast heerlijke lunchgerechten of gerechten voor het diner, is het ook verstandig om een uitgebreide borrelkaart te maken. Hoe mooier het weer, hoe langer jouw gasten buiten blijven zitten. Daarbij horen lekkere kleine hapjes, zoals jalapeño snacks, mozzarella fingers en uienringen. Heerlijk als snack, maar ook als onderdeel van een lunch of diner! Daarnaast zijn er nog heerlijke andere zomerse gerechten.

Laat je gasten tot rust komen

Knusse hoekjes, lounge banken en sfeervolle lampen; ofwel een gezellig terras. Een gezellig terras wilt ieder restaurant. Wanneer je met de huidige trend mee wilt gaan, ga dan voor een afwisseling tussen natuurlijke materialen en aluminium. Ook kleuren als rood, groen, blauw en geel gaan het komende zomer goed doen op het terras. Geen zin om heel je terras aan te passen, maar wil je wel meegaan met de laatste ontwikkelingen? Plaats dan heel eenvoudig kleurrijke of natuurlijke bloemen en planten op je terras. Eenvoudig toch? Meer tips om meer mensen naar jouw terras te trekken? Klik hier

Wees voorbereid op ieder weer type

Het bedienen van mensen in de buitenlucht gaan net iets anders dan binnen in het restaurant. Je wilt je klanten het zo comfortabel maken. Als restaurant dien je met verschillende dingen rekening te houden; van het vinden van het juiste meubilair tot de juiste bestrijding van insecten. Geen enkel terras kan zonder parasols of andere zonwering. Het is namelijk ideaal en een onmisbaar bij een scherpe zon. Daarnaast dient er ook rekening gehouden te worden met frisser weer. Terrasverwarmers voor de koelere avonden zijn zeker publiekstrekkers. Zo kun je ook als het seizoen bijna voorbij is, je terras nog openhouden! Het is dan wel een investering, maar mensen houden er nu eenmaal van om zo lang mogelijk buiten te zitten. Wij geven graag nog meer tips voor een terras met blije gasten! 

Lok je gasten!

Nu is het de zaak dat je terras vol loopt met gasten. Wanneer je een vol terras hebt, dan zorgt dit automatisch voor meer gasten, mensen spiegelen namelijk het gedrag van elkaar. Maar hoe krijg je allereerst mensen op het terras? Eén persoon kan hierin al een groot verschil maken. Huur bijvoorbeeld een muzikant in of ga zelf lekker op het terras zitten. Denk bijvoorbeeld op je terras eens na over nieuwe gerechten, op een rustige dag kan dat prima. Bijkomend voordeel is dat je een goed beeld van hoe jouw gasten op je terras zitten en wat ze ervaren. 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, trends, nieuwtjes en feitjes van de gastronomische wereld? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Fijne zomer!

Tags
Zomer