Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Een warm en groen welkom tijdens kerst

Kerstversiering Restaurant

Tijdens Kerst draait alles om het samen zijn én om lekker eten. Niets is dan ook leuker om je gasten tijdens het kerstdiner een warm welkom te geven. Een manier om dit te doen is met groen. Groen doet het altijd goed, zo ook tijdens kerst. Hier tips hoe je dit op een simpele én groene manier kunt doen. Een klein gebaar met een groots effect!

Traditionele hulst hoeft al lang niet meer. Kies eens voor eucalyptus als tafelloper of grote groene bladeren. Je kunt dit ook makkelijk verwerken in de aankleding op het bord. Bind het bestek bij elkaar met een (leren) touwtje, rijg er een labeltje aan en steek er een eucalyptus takje doorheen.

 

Tip! Vraag bij de reservering naar de namen van de gasten. Zo maak je het welkom nog persoonlijker door een mooi naamkaartje op het bord te leggen. Is dit niet haalbaar? Kies dan simpel korte tekst of woord gerelateerd aan kerst, bijvoorbeeld Ho Ho. Herkenbaar en toch grappig.

Rozemarijn leent zich ook uitstekend om te gebruiken als decoratie. Het is een sterk kruid en droogt niet snel uit. Je kunt er makkelijk servetringen van maken. Knip een stuk papier, bij voorkeur handgeschept voor de mooie & luxe uitstraling, en snij aan beide kanten een inkeping. Rijg hier een stukje touw doorheen en knoop om het servet heen. Vervolgens steek je een takje rozemarijn door inkepingen en klaar is je servetring!

Laurierbladeren zijn nog een voorbeeld van groen dat handig is te gebruiken. Kies verschillende groottes en beschrijf ze op de achterkant met de naam van de gasten. Of kies leuke kerstspreuken en verspreid ze over de tafel. Groen zijn ze leuk en herkenbaar, spuit ze goud of zilver en ze krijgen een hele andere uitstraling.

Tags
Kerst