Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Drie keer stoof

Wij zijn fan van stoofpotten in de winter. Alleen al de geur als je het stoofpotje serveert. Dus zet je braadpan op het vuur en stoven maar! Met een goede voorbereiding kan jij je stoofpotten al klaar hebben voor de drukte begint. Wij zetten drie toppers van recepten voor je klaar zodat jij stressvrij de winter door kan!

Vlaamse stoverij met friet

Een echte Vlaamse klassieker die niet kan ontbreken in jouw keuken is stoofvlees friet. Zacht gestooft vlees met een abdij pintje kan alleen maar de harten van jouw gasten veroveren. Door het stoven in het Abdijbier krijgt je vlees een zachte bittere aangename smaak. Dit val perfect te combineren met groenten als witlof. Om dit klassiek Belgische recept af te maken serveer je dit met goede dikke frieten met een lekkere frisse mayonaise.

Toscaans stoofvlees met aardappel mascarponegratin

De Italiaanse keuken, wie is er niet bekend mee? Maar ken jij dit recept al? Stoofvlees op de Toscaanse manier. De basis begint bij een goed stuk rundvlees en rode wijn, dat vervolgens met al het goede van Italiaanse bodem langzaam wordt gegaard. Serveer de stoverij met een heerlijke aardappel mascarponegratin om het compleet te maken.

Stoofpotje met ambachtelijke frieten

Nog zo'n heerlijke klassieker waar wij blij van worden is het stoofpotje met ambachtelijke frieten. Door het gebruik van mooie wortelen en in parten gesneden ui ademt dit gerecht echt de winter uit. Weet jij dit te serveren met een top gebonden saus, dan zet jij een echte winnaar op tafel. Serveer dit gerecht met goede frieten en gegarandeerd dat jij tevreden gasten hebt.