Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Delen = vermenigvuldigen!

Shared dining werkt omzet verhogend. De trend shared dining is er al een tijdje, maar maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden? Want door slim je gerechten samen te stellen, kan je meer omzet maken. Met zoveel lekkers op tafel eten je gasten meer. Gemiddeld wordt er 35% meer gegeten, dus heb je een tafeltje van 3 personen dan eten ze voor 4!

Vaak blijven jouw gasten ook langer tafelen, omdat shared dining voor meer gezelligheid zorgt. Zorg ervoor dat het bedienende personeel regelmatig drinken aanbiedt aan de gasten op dat soort momenten. Want eten doet drinken en meer drankjes serveren = meer omzet!

Shared dining hoeft helemaal niet alleen gedurende het diner aangeboden worden. Het biedt juist de mogelijkheid om dit op meerdere momenten van de dag aan te bieden, zoals lunch, borrel of terras. En ook dit betekent weer meer omzet. Dit sluit overigens ook aan bij een nieuwe trend, namelijk “clockless eating”, wat betekent meerdere eetmomenten gedurende de dag.

Inspiratie op doen?

We hebben een aantal leuke shared dining recepten voor je op een rijtje gezet:

Tags
Trends