Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

De kracht van kruiden

In het bos, aan het water, in je tuin en in de stad. Er zijn zeker 200 soorten eetbare planten en kruiden die extra smaak kunnen geven aan je maaltijd. Dit najaar gaan we gewoon op wildsafari in de eigen achtertuin.

Speciale smaak

Van wilde planten en kruiden kun je diverse onderdelen eten. Denk aan de bladeren, strengels, knollen, wortels, bollen, vruchten, zaden en pitten. Het vergt wat ervaring en kennis van het plantenrijk, maar de toevoeging van wilde kruiden en planten geeft je gerecht net dat beetje extra smaak.

Kruidenkoning

Topchef Peter Lute, eigenaar van de Kruidfabriek is de ongekroonde koning van de kruiden. Hij legt in 'De kracht van Kruiden' met finesse uit hoe iedereen beter kan leren koken met kruiden en specerijen.

Bewaartip voor kruiden

Doe verse kruiden samen met olijfolie in een mal voor ijsblokjes en vries in. Op ieder gewenst moment kun je dan een blokje pakken en laten smelten in de pan. Het fijne hiervan is dat de smaak van de kruiden ook nog eens intenser wordt. Win, win, dus. (bron: favorflav.com)

DIY-Kruidenolie 

Blancheer zachte kruiden als basilicum, munt en peterselie. Kleur en smaak blijven daardoor beter behouden. Maal de kruiden fijn in de blender met olie en zeef door een doek (of keukenpapier). Je krijgt een prachtige kleur en een geweldige geconcentreerde smaak. (met dank aan: Favorflav.com)