Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Aardappeloogst 2018

De winter komt langzaam ons landje binnen. Maar wat hebben we dit jaar een mooie zomer gehad. Zoals je in alle kranten hebt kunnen lezen, heeft hierdoor de landbouw het zwaar gehad. Veehouders klaagden over dorre weilanden en te weinig gras voor de koeien, akkerbouwers zagen hun gewassen ‘kwijnen’ op het land.

Lees meer

Hè, hoezo zoete aardappel?

De zoete aardappel mag dan wel dé trend zijn, maar waar komt dit knolgewas eigenlijk vandaan, wat maakt het zo bijzonder en wat kun je er allemaal mee? Lees snel verder als je hier meer over wilt weten!

Lees meer

De aardappel: daar zit heel wat in

Aardappels zitten boordevol goede voedingsstoffen. Drie goede redenen om aardappels vaker mee te nemen in je menuplanning.

Lees meer

De aardappelkalender

Met de aardappel kun je eindeloos variëren: pureren, snijden, frituren, bakken, braden of koken. Maar wat doorstaat de aardappel voordat jij hem opdient aan je gasten? Dit leggen wij uit in een video over de aardappelkalender.

Lees meer