Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Coq-au-vin is niet voor niets een klassieker geworden: het is een allemansfavoriet. Met blokjes zoete aardappel maak je er een trendy gerecht van.

10 personen

20 minuten + 40 minuten stoven

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Sweet Potato Diced
  • 6 el olijfolie
  • 2,5 kg kipdelen (bijv. drumsticks en dijen)
  • 150 g sjalotten
  • 6 tenen knoflook
  • 250 g wortel
  • 500 g kastanjechampignons
  • 200 g gerookt spek
  • 50 g bloem
  • 150 g tomatenpuree
  • 1 l rode wijn
  • 1 l gevogeltefond
  • 4 laurierblaadjes
  • 2-3 takjes peterselie

Bereiding

Verhit de olijfolie in 2 ruime braadpannen. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze in 6 minuten rondom goudbruin aan.
Snipper intussen de sjalot. Hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in stukjes en de champignons in schijfjes. Snijd het spek in blokjes.
Neem de kipdelen uit de pannen. Verdeel de sjalot, de knoflook, de wortel en het spek over de pannen en bak 5 minuten.
Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn en de fond langzaam en al roerende erbij tot een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Leg de kip met de champignons en de laurierblaadjes in de pan en laat 40 minuten afgedekt stoven.
Voeg de laatste 15 minuten de blokjes zoete aardappel toe.
Hak de peterselie fijn. Breng de coq-au-vin op smaak met zout en peper en verdeel over 10 borden. Bestrooi met de peterselie.

Per persoon: 740 kcal, 50 g eiwit, 38 g vet waarvan 10 g verzadigd, 36 g koolhydraten, 5 g vezels en 2,5 g zout

Tip: Serveer er nog een kleine portie frieten of stokbrood en een salade bij.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket