Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Boek erbij

In de wilde keuken laat Stéphane Reynaud zien op welke manier hij zelf jaagt op onder andere zwijn, gevogelte, hert en konijn en hoe hij deze buit vervolgens bereidt. Voor elk soort wild demonstreert hij het plukken, fileren en bereiden en hij deelt zijn lekkerste recepten. Denk aan grootse klassiekers zoals Terrine van everzwijn en gebraden hert, maar ook onverwachte combinaties zoals Fazant met bosbes en aardpeer. De wilde keuken van Stéphan Reynaud is zoals we van Reynouds boeken gewend zijn weer voorzien van prachtige foto's en grappige illustraties en biedt inspiratie om elke dag smaakvol het beste uit de natuur op tafel te zetten.

De kracht van kruiden

'Een perfect gegaard stukje vlees of vis is natuurlijk een genot, maar de echte nuance breng je aan met kruiden en specerijen. Daarmee kun je oneindige smaaklagen bouwen.' Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten. De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en doeltreffend. In dit boek ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Met aanstekelijk enthousiasme deelt hij zijn smaakherinneringen. Aan de hand van 50 recepten leert hij je hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt.

Hollandse Klassiekers

In het boek “Hollandse Klassiekers” brengt Tjitze van der Dam jou in contact met de Hollandse keuken met de nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden. In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop.In deze reis door het Nederlandse landschap waarin streekgerechten vanuit het uiterste Friese puntje van Nederland tot het zuidelijkste in Limburg uitvoerig worden behandeld, kom jij weer in contact met ‘vergeten’ gerechten als Fryske dúmkes of Limburgs zuurvlees. Of je nu opzoek bent naar de eenvoud, of dat ene speciale gerecht, Tjitze van der Dam brengt je inspiratie voor de koks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Werken met wild

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, uit te benen. Om de prachtige stukken vlees goed te bereiden wordt er aan de hand van basistechnieken duidelijk uitgelegd hoe te roken, pekelen, braden of konfijten, maar ook hoe een goede paté te maken of reestoof. De chefs van Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geven hun mooiste wildgerechten prijs die door amateurkoks goed na te maken zijn zoals Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen. Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten wild biedt 'werken met wild' allerhande tips die het maken van een wild keuze vereenvoudigen. 

Tags
Wild