Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Door chocoladebeslag kan je allerlei smaakmakers scheppen. Zoete aardappel en amaretti vormen bijvoorbeeld een fantastische combinatie.

10 personen

20 minuten + 8 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 400 g Aviko Sweet Potato Diced, ontdooid
  • 400 g roomboter
  • 400 g (Belgische) pure chocolade
  • 100 g amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 8 eieren
  • 200 g suiker
  • 100 g bloem
  • Cacaopoeder, om te strooien
  • 10 bollen chocoladeroomijs
  • Keukenrobot, 10 ingevette taartvormpjes (van 14 cm doorsnede)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter met de verbrokkelde chocolade in een pan op laag vuur. Roer glad en neem de pan van het vuur.
Maal intussen in de keukenrobot de aardappelblokjes fijn, maar niet tot puree! Verkruimel de amaretti grof.
Klop de eieren met de suiker tot een bleekgeel en romig mengsel. Schep de chocoladeboter en vervolgens de bloem luchtig door het eiermengsel.
Schep de zoete aardappel en de amaretti door het chocoladebeslag. Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de chocoladetaartjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze net stevig aanvoelen.
Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur. Bestrooi ze dun met cacaopoeder en schep op elk taartje een bol chocoladeroomijs.

Per persoon: 925 kcal, 13 g eiwit, 63 g vet waarvan 36 g verzadigd, 73 g koolhydraten, 7 g vezels en 0,4 g zout

 

Tip: Lekker met een glaasje amaretto.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis staalpakket