Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Asperges met steam & fresh krieltjes

Met dit lente recept laat jij een frisse wind waaien door je menukaart. Verras je gasten eens met steamfresh krieltjes. Een gemakkelijke product dat je direct kunt bereiden. De steam & fresh krieltjes maken je gerecht echt af en zijn ideaal voor frisse salades of als bijgerecht. Wij doen alvast een suggestie, namelijk: asperges met steam & fresh krieltjes.

10 personen

45 minuten

Benodigheden
  • 1 kilogram steam & fresh krieltjes
  • 3 jonge aardappelen
  • 20 voorgegaarde, witte asperges
  • 20 voorgegaarde, groene asperges
  • 30 cherrytomaten
  • 3 takjes fijn gehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Sesamzaad
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 sinaasappels, sap (teriyakisaus)
  • 2 eetlepels geschilde en gehakte gember (teriyakisaus)
  • 2 eetlepels gesneden lente ui (teriyakisaus)
  • 2 eetlepels knoflook (teriyakisaus)
  • 2 eetlepels honing (teriyakisaus)
  • 1 deciliter sojasaus (teriyakisaus)
  • 1 deciliter ketjap (teriyakisaus)
  • 1 deciliter sesamolie (teriyakisaus)

Breng alle ingredi├źnten voor de teriyakisaus aan de kook en pureer deze fijn. Kook het geheel in tot het een mooie stroperige structuur heeft. Snijd de jonge aardappelen in dunne plakken, was de aardappelschijven met water zodat het zetmeel er af is en dep droog. Frituur de aardappelschijven op 160┬░C tot deze krokant zijn en laat uitlekken. 

Snijd de asperges af en halveer de cherrytomaten en de krieltjes. Verhit 2 eetlepel sesamolie en wok de groentjes en de krieltjes op hoog vuur lichtbruin. Breng de groentes op smaak met de teriyakisaus en garneer met peterselie en sesamzaad.