Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes

Bereiding

10 personen

45 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2 kg Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 1250 g witte en/of groene asperges
  • 5 el olijfolie
  • 10 eieren
  • 600 g ongezouten roomboter
  • 8 eidooiers
  • 5 el droge witte wijn
  • Citroensap
  • Cayennepeper
  • 150 g oude boerenkaas (stuk)
  • 6 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes dragon, fijngehakt
  • Bakplaat met bakpapier, grillpan of barbecue, huishoudfolie, rasp

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de witte asperges en snijd de uiteinden van de witte en groene asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie.
Verdeel de rösti rondjes over de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Rooster de asperges in 5-10 minuten al dente in de hete grillpan of op de barbecue.
Breng intussen een pan met veel water aan de kook. Leg een ruim afgemeten vel huishoudfolie in een kommetje en breek er 1 ei boven. Breng de uiteinden van de folie samen en draai goed dicht; zorg dat er geen lucht bij kan. Herhaal dit met de andere 9 eieren. Pocheer de eipakketjes gedurende 5 minuten in zacht kokend water.
Laat de boter zachtjes in een steelpan smelten. Haal enkele minuten van het vuur. Schep met een lepel voorzichtig de bovendrijvende eiwitvlokken weg, zodat alleen de geklaarde boter overblijft. Houd de boter warm op een laag vuur.
Doe de eidooiers met de wijn en 2 eetlepels water in een diepe steelpan. Klop het mengsel met een klopper tot schuim.
Zet de pan op een laag vuur. Blijf snel kloppen (in een achtvorm) zodat het eigeel niet kan stollen. Klop tot een lichtgebonden schuimige saus waarin de klopper sporen achterlaat. Schenk er de geklaarde boter in een dun straaltje bij en blijf kloppen totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de hollandaisesaus op smaak met een beetje citroensap, een snuifje cayennepeper en wat zout.
Verdeel de rösti rondjes over enkele schalen. Leg er de gegrilde asperges op. Verwijder de folie van de eieren. Snijd de eieren in twee en verdeel ze over de asperges. Giet er met een lepel wat hollandaisesaus over. 
Rasp de boerenkaas erboven en bestrooi met de fijngehakte kruiden. Serveer de rest van de rösti rondjes en hollandaisesaus er apart bij.

Varieertip: Vervang de gepocheerde eieren door (zacht)gekookte eieren.

Rösti Rondjes
Rösti Rondjes

De eenvoudig te bereiden rösti rondjes van Aviko maken het mogelijk variërende, verrassende gerechten te bereiden. Doordat de rosti rondjes in de diepvries bewaard moeten worden, is het een ideaal producten om snel op veranderende behoeften van je gasten in te spelen.

Lees meer Gratis staalpakket