Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Aardappel Passie

Verschillende aardappeltypes

Met aardappel kun je eindeloos variëren. Alleen al omdat er een enorm aantal rassen zijn, allemaal met een eigen karakter. We hebben een paar bijzondere rassen voor je uitgezocht.

Truffelaardappel

Het beroemde zwarte goud, maar dan in een aardappel variant. Misschien wel de meest hippe en exclusieve aardappel van dit moment! De truffelaardappel heeft z’n naam te danken aan de sterke gelijkenis met het uiterlijk van de zwarte truffel, maar smaakt hier niet naar. De truffelaardappel is prachtig paars van kleur, heeft een lichte notensmaak en is iets zoeter. Het is een vastkokende aardappel en kan op allerlei manieren bereid worden, bijzonder decoratief en heerlijk bij wild of vis.

Roseval aardappel

Nog zo’n hippe aardappel en echt een aardappel met een heerlijke volle smaak. Het Roseval aardappeltje herken je uit duizenden door z’n rode schil. De schil is heel dun en glad, waardoor je ‘m vaak ongeschild eet. Heerlijk uit de oven met een beetje rozemarijn.

Zoete aardappel

De zoete aardappel is zoeter van smaak en zit boordevol vitamines en vezels. Vervang je normale aardappel eens voor een zoete variant. Heerlijk in Surinaamse gerechten als roti. Ook de Amerikanen eten traditioneel ‘sweet potatoes’ bij hun kalkoen op Thanksgiving. Maar ook op je winterse BBQ kan de zoete aardappel heel goed.

Primeur aardappel

Primeuraardappelen zijn aardappelen van de eerste oogst, deze worden al vanaf mei geoogst.  De primeuraardappel herken je direct aan de schil. Die is flinter dun en komt los als je over de aardappel wrijft. Deze dunne schil hoef je niet te schillen wat resulteert in een unieke volle en romige smaak.

Tags
Aardappel